THE VIRTUAL ART - BOOK & MAP FAIR

12 Winterlandschap met ijsvermaak Mechelen / Egidius Sadeler 105

€975.00

Description: Winterlandschap met ijsvermaak bij Mechelen – Egidius Sadeler, 1620

Winterlandschap met ijsvermaak bij Mechelen

“Hyems” kopergravure vervaardigd te Praag 1620, door Egidius de J. en Marco Sadeler naar het ontwerp van Pieter Stevens. Uit een serie van vier jaargetijden. Later met de hand gekleurd. Afm. 23 x 32,7 cm.

Op de voorgrond is men aan het werk. Er wordt hout gehakt, er worden boomstronken gezaagd en als brandhout in grote korven weggedragen. Ook op de bevroren rivier worden blokken gezaagd en afgevoerd. Verder heeft men tijd voor vertier. Er worden verschillende partijen colf gespeeld, kinderen gooien sneeuwballen, iemand is met een tol in de weer, ijzers worden ondergebonden en er wordt volop geschaatst.

De familie Sadeler was de grootste en misschien wel meest succesvolle familiedynastie van Vlaamse graveurs. Ze waren dominant als prentenmakers op de Noord-Europese markt in de late 16de– en 17de-eeuw. Evenals bij kunstenaars families als Wierix en Van der Passe lijkt het werk van de afzonderlijke individuen sterk op elkaar. Zeker tien Sadelers werkten als graveur in zuidelijke Nederlanden, Duitsland, Bohemen en Oostenrijk.

Literatuur: Wurzbach “Niederländisches Künstler Lexikon”, Egidius Sadeler nr. 94

Prijs: €975,- (incl. lijst)
  • Number: 1050065
  • Dealer: Speculum Orbis Nauticum 
Your IP Address is: 34.238.190.122
Antique Maps fair
Copyright © 2008-2020 VIRTUAL ART - BOOK & MAP FAIR |  Design by mCar Automatisering, Inspired by Clyde Jones | Powered by Zen Cart